fredag den 26. april 2013

Barbershop i Bentonville.

Torsdag aften gik turen til Bentonville for at mødes med barbershoppen som Steffen synger med. Vi medbragte 2 danske lagkager, bare for en sikkerheds skyld. Vi regnede med at synge lidt for dem, og ellers høre dem synge. Det viste sig at de havde lavet et stort arrangement ud af det. Der var inviteret en kvindelig barbershop gruppe, folk fra ældrecenteret og så ellers en masse barbershoppere og deres koner. Så der var faktisk ret mange mennesker.

Det var helt vildt hyggeligt. Det startede med velkomsttaler, hvor vi jo naturligvis blev præsenteret, og hvor alle andre blev præsenteret. Så startede barbershopperne med at fortælle lidt om hvordan de gør når de mødes. Hvordan de varmer op, fysisk og stemmemæssigt, og vi fik alle lov at være med i den del. Så sang de nogle sange for os, virkelig underholdende. Medlemmerne er nok i gennemsnit mellem 70-80 år, men de går igennem til et 13-tal i stil og show!

Så var det vores tur, og vi sang vort hjemlands sange, bl. a. "I Danmark er jeg født", "Ole sad på en knold", "Opvågni" og nogle andre. Det faldt i god jord. Vi fik i hvert fald stående bifald, det er vist 1. gang i Onkel Tage´s historie. Så var det den kvindelige barbershops tur. Det var en kvartet, og bare så flot.

Så var der pause. Ældrecenteret serverede ost og kiks og snackgrøntsager, og så passede lagkagerne jo godt ind. Og på bedste amerikanske vis blev vi alle opfordret til at introducere os for hinanden alle sammen, og "have a clever conversation of music"! Og så gik snakken. Der er bare ikke nogen generthed ved det, sådan gør man bare her. Og hvor er det befriende og hyggeligt, alle snakker med alle og så skifter man konstant rundt og får snakket med mange forskellige på kort tid. Det er meget forskelligt fra hjemme i Danmark, hvor vi er meget mere reserverede. Nogen kalder amerikanerne for overfladiske, men det synes jeg altså ikke er helt rigtigt. Det er bare en anden måde, men når man vænner sig til det, kan man godt få en rigtig god kontakt også på kort tid. Men man skal være lidt mere modig. (Gælder for mig i hvert fald.)
Vi sluttede af med at lytte til lidt mere Barbershop, og så var det godnat og tak for rigtig dejlig aften!

(Her kommer inden længe nogle billeder)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar