onsdag den 1. maj 2013

Besøg af Onkel Tage og hvad deraf fulgte.

Det længe ventede besøg af den rare onkel er netop afsluttet. Mage til onkel skal man lede længe efter. Han er hyggelig, vittig, opdagelseslysten og altid klar til en ny udfordring. Man kan få en dybsindig snak med ham, og et godt grin. Han var her næsten en uge, og vi er mange gode oplevelser rigere.

Jeg vil forsøge at nedfælde lidt om besøget i ord og billeder.

Fredag formiddag var jeg til voluntør-brunch på biblioteket. Det holdes en gang om året for alle de frivillige, så det ville jeg nødig gå glip af. Der var lækker brunch, taler og diskussion af bibliotekets fremtid. Jeg fandt ud af at "Mit bibliotek" fik biblioteksprisen i 2005 som det bedste bibliotek i USA! Det har været så stor en succes, at de nu skal udvidde, og det bliver diskuteret, hvordan det skal foregå.

Så tog vi til Chrystal Bridges. Det er stadig en stor oplevelse at komme der, selvom det var 4. gang. Vi ser lidt mere hver gang. Der var lidt problemer med GPS en og dæktrykket på vej derop, så vi blev lidt forsinkede. Da vi havde inviteret gæster til middag, tog vi hjem og gik igang med maden, mens gæsterne så udstillingen færdig. Kvart i 6 kom Tagerne hjem, og så tog alle fat i køkkenet.

Sådan en lille lækker menu til 14 skal vi hurtigt få ordnet!






Klokken halv 7 da gæsterne kom var alt klart! Alle naboerne var der : Martha og Mike, Beth og Mike og Ramona og Phil. Vi manglede bare Lou Ann, som stadig er i NM.
Det blev en virkelig hyggelig aften med masser af kulturudveksling og spændende snak. Onkel Tage sang selvfølgelig også et par sange for det taknemmelige publikum.

Lørdag startede med en rundvisning på biblioteket efterfuldt af torvedag på Town Square. Der var "Farmers Market" med blomster og lidt grønt og kunsthåndværk.




Det var koldt og regnfuldt, så efter gæsternes ønske gik turen til "Mall´en". Det er ligesom en slags indkøbscenter med alle mulige forskellige butikker. Vi spiste frokost og derefter var der fri shopping efter behov.

De red Vestpå....


























På vejen hjem gik turen forbi "Liquor World", hvor vi under kyndig vejledning af "Barbara" fik købt lidt ind til aftenens vinsmagning.

Søndag var den første dag under besøget med sol og varme for alvor. Nu skulle vi have onkelen med på vandretur! Og han var med på den!
Vi kørte mod "Sweden Creek Falls", som er blevet et favoritsted for os. Undervejs gjorde vi holdt i Kingston, en lillebitte by midt ude på landet. Den er centreret om et lille torv og har både bank og posthus. Vi var en og kigge i "Grandpa´s", en 4 rum stor rodebutik med alverdens skrammel og gamle sager. Mere sjælden end køn.

En af butikkerne i byen skiltede med deres uforbeholdne mening!



























Sweden Creek falls var ligeså flotte som de plejer at være. Der var rigtig meget vand i takket være alt det regn der er kommet på det sidste.


























































Derefter gik turen til Kings river falls, hvor 5 ud af 8 fik en dukkert! Skønt vand.





















Temperaturen var over 30 grader da vi kom hjem om aftenen. Cikaderne sang, grillen duftede og selskabet var dejligt trætte.

Mandag gik turen til Eureka Springs. Første stop var naturligvis "Thorncrown Chapel". Med den grønne bøgeskov som kulisse var synet ikke mindre skønt denne gang!



Så kørte vi en rundtur gennem byen og beundrede de victorianske huse og ikke mindst de nyudsprungne træer, buske og blomster.


























Efter frokost og en lille rundtur i byens butikker fik vi hurtigt nok af turistfælden. Vi kørte ud til "War Eagle Creek". Efter en lille smuk vandretur langs floden med udsyn over skønne lanfskaber, fandt vi et sted, vi kunne få en dukkert. Der var meget strøm, så vi blev inde ved kanten. Vi så en enkelt vandslange svømme tværs over inden vi gik i, men så var den da væk!


























Om aftenen var vi til korprøve inden den store koncert. Steffen var så heldig i sidste sekund at kunne låne en smoking (som er koncert tøj for herrer) af en nabo på den næste vej. Mike havde formidlet kontakten, og den passede på en prik.

Tirsdag var vi lidt fordelt i og omkring Fayetteville. Nogen gik en tur i byen og så bl.a. Clinton´s Hus. Andre fik lejet cykler og cyklede bl.a. rundt om Lake Fayetteville.

Tæerne dyppes i Scull Creek undervejs til Fayetteville.


























Vel hjemme igen kan vi ikke modstå fristelsen. Det er over 30 grader og vi har gået og cyklet rundt hele dagen i varmen. På trods af at poolen er mere end grumset efter vinteren og først bliver renset 1. maj hopper  temmelig mange i. Forfriskende.



























Efter et bad går turen til Walton Arts Center, hvor vi skal møde til prøve en time før koncerten. Det 150 mand store kor og et helt symfoniorkester venter! Vi når lige et gruppebillede på vej til prøven!




























Onkel Tage kommer til koncerten. Mange vi kender er troppet op, salen er godt fyldt op. Det er fantastisk at synge i så stort et kor, en kæmpe oplevelse. Orkestret er utrolig dygtige og det hele klapper. Skønt også at have den oplevelse herovre. Aftenen sluttes af med mad og en god øl på Hog Haus.

Onsdag er afrejsedag. Vækkeuret ringer halv 6 og efter en hurtig gang morgenmad er Onkel Tage klar til afgang kvart over 6, helt planmæssigt! Ih hvor har det været nogle intense og dejlige dage.

Onkel Tage på vej til nye oplevelser i New York City.



























Ingen kommentarer:

Send en kommentar