lørdag den 6. april 2013

Hvad skal jeg sige, når jeg ser ?

Torsdag besluttede vi at køre nordpå langs med Rio Grande floden til Taos. Fra byen Taos kørte vi en rundtur ad en særlig malerisk rute. I dette indlæg vil jeg mest lade billederne tale.

Udsigten over Rio Grande kløften.



1000 år gamle Taos Pueblo, hvor indianere har levet og lever. 

Turister kan komme og kigge, og blive vist rundt.

Vi kom forbi Red River Skisportsstedet, hvor Steffen tog den røde løjpe.

Aftenlys over bjergene på hjemvejen.

Sanctuario Chimayo, vi kom da alt var lukket, et valfartssted for pilgrimme. Man kan hente helbredende jord, fra et helligt sted i kirken.

Kirsebærtræerne blomstrede.

Hvordan skal den forståes ?


























Det var mange indtryk på bare én dag. Man kunne bruge mindst en uge i dette område, der er så mange spændende og flotte steder.

I dag var det allerede tid til at sige farvel til Santa Fe. Men først var jeg på Georgia O´Keeffe Museum. Georgia O´Keeffe var en meget spændende dame. Hun var maler og fotograf. Hun døde i 1986, 99 år gammel. Hun er kendt som en af Amerikas vigtigste og mest beundrede modernister. Hun er født i Wisconsin, har boet i New York, men begyndte at komme i New Mexico i 1929. Hun følte sig straks hjemme i New Mexico og flyttede hertil på et senere tidspunkt. Mange vil genkende hendes karakteristiske billeder af blomster i nærbillede, og landskaber med orange jord og bjerge i runde former.

Imens jeg var på museet med Lou Ann, gik Steffen tur på den 1 mile lange "Canyon Road" midt i byen. Canyon Road er en smal gade, hvor gallerierne ligger side ved side. Der skulle være omkring 250 kunstgallerier i Santa Fe. Der er mange smukke, sjove anderledes små huse med alskens kunst.










Efter frokost hvor vi tog afsked med Lou Ann, gik turen videre mod Alamogordo i det sydlige New Mexico. Turen gik igennem lange, lange stræk udover prærien, hele tiden med bjerge på begge sider.








Vi kom til "Three Rivers", hvor vi kørte fra vejen ind til et sted, hvor der er fundet 21.000 petroglyffer, som man mener er 10.000 år gamle. Vi gik ind i området, lyset var fantastisk, solen stod lavt.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar