søndag den 7. april 2013

Ørkenvandring !

Idag gik turen til White Sands National Monument. White Sands er en ørken med det fineste hvide gips sand. Ørkenen dækker ca 800 km2 i det sydlige New Mexico øst for Alamogordo. I den nordlige del af White Sands finder man det sted, hvor amerikanerne prøvesprængte en atom bombe i 1945. Nu er der test center for missiler. I den sydlige del findes nationalparken.







Vi gik i 4 1/2 time igennem ørkenen ad en afmærket rute. Vi havde frokost og 2 1/2 liter vand med. Det var en helt utrolig oplevelse at gå i sandet med Sakramento bjergene mod øst og St. Andres bjergene mod vest.
Turen gik fra et område med høje klitter til et helt fladt område, hvor der dannes en sø, når det i en periode har regnet meget kraftigt. Da vi nåede ud for enden af ruten, opdagede vi et træ, som vi gik ud til, for at kunne sætte os i skyggen og spise madpakken. På vej ud til træet, som var uden for afmærkningen, så vi store misil splinter i sandet. Området med national parken lukker et par gange hver anden uge, når der skal øves med missiler.

Efter ørkenvandringen kørte vi østpå henover Sakramento bjergene. Landskabet ændrede sig fra bjerge med dybe kløfter, til et skov område med skisportssted, til flad prærie med kaktus og tørre buske.
Vi drejede sydover og ankom til Carlsbad her til aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar