søndag den 16. december 2012

Det er også USA.

Her til aften åbnede vi tilfældigt tv´et på CNN kanalen, som transmitterede fra et møde holdt i Newtown, Connecticut. I denne by var der et skole-skyderi på Sandy Hook Elementary School fredag morgen, hvor 20 børn og 7 voksne blev dræbt af en 20-årig ung mand.

Tilhørerne var de berørte borgere.Vi har fulgt talerne fra mødet, borgmesterens, præsident Obama´s, og bønner fra præster fra mange forskellige trossamfunds kirker. Der bliver talt om smerten, sorgen, vreden, kærligheden, om de mennesker der ikke er her mere, om sammenhold mellem de der er tilbage, i familien, i det lille bysamfund, hvor det skete, i hele landet, hvordan kommer vi videre, hvad kan vi lære af hele situationen. Der var rørende interviews med familier til de dræbte, portrætter af de døde, oplæsning af alle navnene.

Præsident Obama talte om, at man nu ikke må lade det blive hverdagskost, at så mange skyderier sker i samfundet. Han vil forandring, og erkender det ikke er enkelt. Ikke en enkelt lov eller et sæt af love kan forhindre lignende tilfælde, men noget må der gøres, for "vi gør det ikke godt nok". Han vil samle professionelle indenfor politi og retsvæsen, skolevæsen, sundhedssystem for at diskutere en måde at komme videre på.

Våbenlovgivningen har været meget ivrigt til debat i tv de seneste dage. Våbentilhængerne påstår, at man har ret til at have våben, så man kan forsvare sig. De våben der blev brugt i fredags var 3 halvautomatiske våben i hjemmet, som var anskaffet på lovlig vis af drabsmandens mor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar