mandag den 29. juli 2013

Moab, Canyonlands, Arches - og Salt Lake City.

The show must go on... endnu en lang dag i bil. Vi forlod Grand Canyon og vores dejlige plet under træerne på Mather Campground om morgenen op kl. 6, afgang før 8. Turen gik vestpå ad den sydlige kant (South Rim), hvor vi flere gange var ude og se på udsigter.

Vi kom forbi Little Colorado River, som er et af de mange tilløb til Colorado-floden. Her stoppede vi og så den smukke kløft. Vi kiggede på og købte nogle indianske smykker i en bod hos et ældre indiansk ægtepar af Navajo stammen. Vi fik en lille snak med dem om deres håndværk, og om at deres børn rejser væk fra reservatet for at uddanne sig og få arbejde. Indianerne i reservaterne er fattige, gennemsnitsalderen er 40 år Manden fortalte, at de er fritaget for skat, som han sagde : "De har taget nok fra os". Dermed menes at indianerne blev frataget deres land og deres kultur blev undertrykt i mange år. Det er en meget sort del af USA´s historie. Landskaberne skiftede endnu en gang, det ene mere imponerende end det andet. Man kan ikke helt forstå der findes så mange forskellige.

Vi gjorde holdt endnu et sted, hvor vi blev vist rundt af en indianer, som havde en lille bod der. Vi så dinosaurus spor og forstenede dinosaurus æg og ekskrementer. Imponerende. Der var nok op mod 40 grader der, pyha, et varmt arbejde at have.

Vi ankom til "Lazy Lizzard Hostel" i Moab ved aftenstid. Vi fik købt ind og lavet mad i køkkenet, som nok ikke ville have klaret et check fra Levnedsmiddelkontrollen. Men hvad så? Vi mødte sådan nogle søde mennesker der fra andre lande. Det er så hyggeligt med den stemning der er på et hostel : Alle har bare lyst til at snakke, og mange sjove typer med hver deres historie mødes. Klokken blev mange, de unge i selskabet kom vist først i seng ved 2-tiden, fordi de sad og hyggede sig med snak og kortspil sammen med andre unge. Vi er alle begejstrede for den måde at bo på, som giver så mange specielle oplevelser. Hvis man bare bor på hotel møder man jo ikke rigtig nogen, folk holder sig for sig selv.

Vores bjælkehytte på Lazy Lizzard - MED aircondition!


Vi sov vist lidt længe, så det var allerede meget varmt da vi kom afsted ved 10-tiden. Vi kørte til National Parken "Canyonlands". Så det område, der kaldes "Island in the Sky".

Udsigt ved "Horseshoe Bend"


Pyha, et lille hvil i skyggen.




Lørdag stod vi tidligt op, for at komme afsted før varmen blev for slem. kl. 6.20 var der allerede 27 gr. C. Vi kørte til National parken "Arches", som er endnu et unikt og imponerende sted, med specielt mange "buer" i de meget røde sandstensformationer.
Utrolig smukt i morgenlyset. Vi gik mange små trails ud til de forskellige buer.











Søndag gik turen videre mod Salt Lake City. Vi kom afsted kl. 8, så vi havde hele eftermiddagen til rådighed. SLC er mormonernes hovedstad. Her grundlagde indvandreren Brigham Young  "The Temple" efter at havde fået en vision om, at han skulle gøre det. Der kom omkring 70.000 mormoner til byen, mange fra Skandinavien og England  Hele bymidten, kaldet "Historic Temple Square", ejes af mormonerne, religionen kaldes "Jesu Kristi Kirke af sidste dages Hellige". Nogle af os tog straks ind til Temple Square og oplevede en halv times orgelkoncert i "The Tabernacle", koncertsalen.

Orglet i "The Tabernacle".
"The Temple"








Senere tog vi ud til Great Salt Lake, vi måtte ud og prøve vandet!  Saltholdigheden er 12 % (Vesterhavet er 3.5 %). Det var virkelig sjovt! Man flød bare!



Vejret var skønt og vi mest voksne tog efter en flyder (Ikke dukkert!) i Walmart og handlede ind til burgere, som vi ville grille og spise på marinaen. (Til vores store skuffelse viste det sig nemlig at vi skulle bo på hotel og ikke som vi troede på hostel, og dermed havde vi ikke mulighed for at lave mad.)

Da vi kom tilbage kom der dog en voldsom storm, bogstavelig talt som lyn fra en klar himmel. Himlen blev mørk, det blæste en pelikan og vi fik med nød og næppe grillet brugerne, som vi derpå bragte hjem og spiste på hotelværelset. På hjemvejen så vi de mest fantasiske lyn, solnedgang og en komplet regnbue ind over Salt Lake City.



























Næste dag var der fri shopping og sightseeing i SLC og dernæst endnu en forunderlig badetur i Great Salt Lake med afsluttende solnedgang!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar